Verkkouutiset

Aivokuollut irrotettiin letkuista Teksasissa – raskaudesta huolimatta

Teksasilainen tuomari on määrännyt aivokuolleen raskaana olevan naisen irrotettavaksi elossapitojärjestelmästä, kertoo Chicago Tribune. Tuomarin mukaan nainen on kuollut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raskaana ollutta Marlise Munozia on pidetty hengissä elossapitojärjestelmän varassa marraskuun lopusta saakka. Aviomies Erick Munoz halusi irroittaa vaimonsa koneesta, perustellen tätä myös vaimonsa tahdolla. Sekä Erick että hänen vaimonsa ovat ammatiltaan ensihoitajia. He olivat tehneet tiettäväksi toisilleen, etteivät halunneet jäädä elämään koneen varassa. Myös naisen vanhemmat olivat samaa mieltä.

Sairaala ei kuitenkaan tähän suostunut. Teksasin lain mukaan elämää ylläpitävää hoitoa on pakko antaa raskaana olevalle potilaalle, vaikka hän tai hänen sukulaisensa haluaisivat toisin. Aivokuolema katsottiin kuitenkin oikeudessa peruuttamattomaksi olotilaksi ja Marlise käytännössä kuolleeksi, mikä mahdollisti irrottamisen koneesta.

Kaksikymmentäkaksi viikkoa vanha sikiö oli äidin hapenpuutteen vuoksi jo saanut merkittäviä epämuodostumia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)