Verkkouutiset

Lontoossa aletaan jakaa äitiyspakkauksia Suomen mallin mukaan

Äitiyspakkauksia pidetään yhtenä syynä Suomen matalaan lapsikuolleisuuteen, kertoo Daily Mail.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lontoossa alkaa kokeilu, jossa uusille äideille jaetaan samankaltaisia äitiyspakkauksia kuin Suomessa. Äitiyspakkauksia pidetään yhtenä syynä Suomen matalaan lapsikuolleisuuteen. Britannian lapsikuolleisuus on yksi Euroopan korkeimmista ja äitiyspakkausten avulla pyritäänkin juuri ehkäisemään lapsikuolleisuutta.

Kuten Suomenkin äitiyspakkaus, myös Lontoon vastaava on suunniteltu niin, että sitä voi käyttää vauvan ensimmäisenä sänkynä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan nukkuminen laatikossa voi ehkäistä kätkytkuoleman riskiä, sillä pienessä laatikossa vauva ei mahdu kierähtämään mahalleen. Pakkauksen lisäksi äideille jaetaan myös opetusmateriaalia siitä, miten vauvan kuoleman riskiä voi edelleen vähentää.

Kokeiluun kuuluu, että äitiyspakkausten laatikoissa nukkuneiden vauvojen vointia seurataan siihen saakka, että vauvat ovat kahdeksan kuukauden ikäisiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)