Verkkouutiset

Afganistan hyväksyi kansallisen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman

Afganistanin hallitus hyväksyi tiistaina kansallisen toimintaohjelman, joka toteuttaa YK:n turvaneuvoston naisten oikeuksia ja asemaa rauhanrakennuksessa ja konfliktien ehkäisyssä korostavan päätöslauselman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi ja Afganistan ovat tehneet läheistä yhteistyötä kyseisen toimintaohjelman valmistelussa, kerrotaan ulkoministeriöstä. Suomi on tukenut kehitysyhteistyövaroin sopimuksen valmisteluprosessia yli neljän vuoden ajan.

Afganistanissa naisten asema on ministeriön mukaan maailman heikoimpia. Myös lapset, vammaiset ja muut haavoittuvat ryhmät ovat alttiita ihmisoikeusloukkauksille ja hyväksikäytölle. Kansalaisten tietämys oikeuksistaan on puutteellista.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) onnitteli Afganistanin ulkoministeriä ohjelman hyväksymisestä. Onnitteluviestissään Soini totesi toimintaohjelman onnistuneiden valmistelujen perustuneen afgaanien omaan osallistumiseen eri puolilla maata. Soini toivoi osallistumisen jatkuvan myös sopimuksen käytännön toimeenpanossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)