Verkkouutiset

Vankilasta karannut äärivasemmistolainen uhkaa Kreikkaa

Karkuteillä oleva Christodoulos Xiros uhkaa Kreikan valtiota aseellisella hyökkäyksellä sen tekemien säästötoimenpiteiden vuoksi, kertoo BBC. Xiros katosi vankilalomansa aikana aiemmin tammikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Christodoulos Xiros tuomittiin pommituksista ja ammuskelusta kuuteen elinkautiseen vuonna 2003. Hän kuului äärivasemmistolaiseen Marraskuu 17 -ryhmittymään, jonka tiedetään olemassaolonsa aikana surmanneen hyökkäyksissään ainakin 23 ihmistä.

Nyt karkuteillä oleva Xiros on julkaissut internet-videon, jossa hän uhkaa Kreikkaa uusilla hyökkäyksillä. Hän kritisoi videolla valtion tekemiä säästöjä, mediaa, poliisia sekä oikeuslaitosta. Osansa saa lisäksi äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue, mutta myös hallitusvastuussa olevat Uusi demokratia ja sosialistipuolue Pasok, joita hän syyttää maanpetoksesta. Palkkana tästä on hänen mukaansa kuolema.

”Olen päättänyt laukaista sissihaulikon niitä vastaan, jotka varastivat elämämme ja myivät unelmamme voittoa tavoitellessaan”, hän kertoo videolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)