Verkkouutiset

Sota ISIS:tä vastaan on tuottoisaa – tämä perheyritys on netonnut satoja miljoonia euroja

Useat puolustusteollisuuden alalla toimivat yhtiöt hyötyvät Yhdysvaltain johtaman liittouman Islamilaista valtiota vastaan käymästä sodasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sota Islamilaista valtiota vastaan ei ole edennyt suunnitelmien mukaisesti. Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt Irakissa ja Syyriassa Isistä vastaan ilmaiskuja vuoden ajan, mutta jihadistijärjestö on pitänyt pintansa.

Monet puolustusteollisuusyritykset ovat hyötyneet Isiksen vastaisesta sodasta. SOS International on yksi suurimmista toimijoista Irakissa. Päämajaansa New Yorkissa pitävä perheyritys työllistää eniten amerikkalaisia Irakissa Yhdysvaltain suurlähetystön jälkeen, kertoo The Daily Beast.

Yhtiö ilmoittaa kotisivuillaan saaneensa 364 miljoonan euron edestä urakkasopimuksia Irakissa vuodelle 2015.

Yhtiö toimittaa muun muassa aterioita sekä turva-, sammutus-, ja terveyspalveluita Irakissa sijaitsevaan Besmayan leiriin. Leiri on yksi useista paikoista, joissa Yhdysvallat kouluttaa irakilaisjoukkoja.

Yhdysvaltain asevoimat myönsi SOS Internationalille erillisen urakan kesäkuun lopussa. Sopimuksen arvo on 91 miljoonaa euroa, ja se koskee Camp Taji -leiriin toimitettavia samanlaisia palveluita. Yhdysvaltain puolustusministeriö odottaa sopimuksen jatkuvan vuoden 2018 kesäkuun loppuun asti.

Yhdysvaltain johtama liittouma aloitti ilmaiskut Isistä vastaan viime vuoden elokuussa. Irakissa on tällä hetkellä 3 500 amerikkalaissotilasta koulutus- ja neuvontatehtävissä.

Lehden mukaan Yhdysvaltain operaatiota tukeva alihankkijaverkosto on kasvanut koko ajan suuremmaksi. Yhdysvaltain asevoimien mukaan Irakissa työskentelee tällä hetkellä 6 300 alihankkijoiden toimesta työllistettyä henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)