Verkkouutiset

WikiLeaks-velho antautumassa poliisille? – terveys heikentynyt huomattavasti

Sky Newsin saamien tietojen mukaan Julian Assange saattaa harkita lähtemistä Ecuadorin suurlähetystöstä ja antautumista poliisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vietettyään kaksi vuotta piilossa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa australialainen Julian Assange pitää maanantaina lehdistötilaisuuden, jossa hänen odotetaan kertovan seuraavasta suunnitelmastaan.

Useiden eri tietojen mukaan WikiLeaks-sivuston perustaja tarvitsee sairaalahoitoa sydän- ja keuhko-ongelmien vuoksi, kertoo Sky News.

Ecuador myönsi Assangelle turvapaikan elokuussa 2012. Hän on asunut Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä 2012 kesäkuusta lähtien. Poliisi valvoo suurlähetystöä ja pidättää Assangen, jos hän poistuu rakennuksesta.

– Assange antoi sunnuntaina sanomalehdelle haastattelun, jossa hän kuulosti masentuneelta, sanoo Sky Newsin rikostoimittaja Martin Brunt.

– Hänen taistelutahtonsa näyttää hiipuneen. Hänen lähipiirinsä on myös antanut ymmärtää, että hän on melko sairas.

– Assangella kerrotaan olevan sydän- ja keuhkosairaus, huono näkö ja korkea verenpaine vietettyään kaksi vuotta suurlähetystössä.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat tutkineet 43-vuotiaan Assangen toimia sen jälkeen, kun WikiLeaks julkaisi sotilas- ja diplomaattiasiakirjoja vuonna 2010.

Hän haki poliittista turvapaikkaa, kun Britannian korkein oikeus oli määrännyt Assangen luovutettavaksi Ruotsiin vastaamaan seksuaalirikossyytteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)