Verkkouutiset

Perheväkivalta halutaan pois rikoslaista Venäjällä – ”Jumalan antama oikeus”

Lakiehdotus tekisi perheen sisäisestä pahoinpitelystä Venäjällä hallinnollisen asian rikoksen sijaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muun muassa niin sanotun homopropagandalakien keskeisenä taustavaikuttajana tunnetuksi tullut venäläispoliitikko Jelena Misulina on esitellyt maan parlamentin alahuoneelle, duumalle, lakiehdotuksen, joka dekriminalisoisi perheen sisäisen pahoinpitelyn.

Asiasta uutisoivan The Moscow Timesin mukaan tapauksia käsiteltäisiin jatkossa hallinnollisina asioina rikoksen sijaan.

”Ei haluta, että ihmiset joutuvat kahdeksi vuodeksi vankeuteen ja leimatuksi rikolliseksi läimäyksen vuoksi”, Misulina selittää ehdotuksensa taustasyitä.

Venäjän hallituksen tilastojen – joiden uskotaan aliarvioivan määriä – mukaan jopa 40 prosenttia väkivaltarikoksista tapahtuu perheen parissa.

Tähän perustuen voidaan arvioida jopa 36 000 naista ja 26 000 lasta kohdeltavan kaltoin päivittäin.

Perheenjäsenten pahoinpitely rinnastettiin hiljattain Venäjän rikoslaissa muun muassa huliganismiin ja viharikoksiin, kun valtiolle annettiin vastuu hoitaa tapausten tutkinta ja syyttämispäätökset.

Lisäys on kohdannut vastustusta myös ortodoksikirkon piiristä.

Kirkon lausunnon mukaan ”kohtuudella ja rakkaudellisesti toteutettuna ruumiillinen rangaistus on tärkeä Jumalan vanhemmille antama oikeus”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)