Verkkouutiset

Venäjä varoittaa USA:ta oikean sodan mahdollisuudesta

G7-maiden ulkoministerit kokoontuvat Italiassa maanantaina ja tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä varoittaa “oikean sodan” mahdollisuudesta Yhdysvaltojen kanssa, jos USA esittää uhkavaatimuksen liittyen Venäjän tukeen Syyrian presidentti Bashar al-Assadille.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson kehottaa länsimaita asettamaan Venäjälle pakotteita G7-maiden kokouksessa maanantaina. Venäjän halutaan katkaisevan suhteensa Syyriaan, jota syytetään kemiallisesta iskusta siviileitä vastaan.

Venäjän Lontoon-suurlähetystö varoitti viikonloppuna Twitter-tilillään ”oikeasta sodasta”, jos Yhdysvallat liittolaisineen esittää uhkavaatimuksia, kertoo Business Insider.

– Jos G7-maiden uhkavaatimus vie meidät oikeaan sotaan, kuinka lujasti uskot @realDonaldTrumpiin sota-ajan johtajana ja @BorisJohnsoniin hänen luutnanttinaan, suurlähetystö tviittasi kyseenalaistaen USA:n presidentti Donald Trumpin hallinnon ja Johnsonin johtajuuden.

Syyrian Idlibissä tehtiin kymmeniä ihmisiä tappanut kaasuisku viime tiistaina. Yhdysvallat syyttää iskusta Syyrian hallintoa ja teki perjantaina ilmaiskun sen lentotukikohtaan.

G7-maiden ulkoministerit kokoontuvat Italiassa maanantaina ja tiistaina. Keskusteluissa pyritään löytämään keinoja Venäjän painostamiseksi. Venäjän halutaan ottavan etäisyyttä al-Assadin hallintoon.

Yhdysvaltan ulkoministeri Rex Tillerson matkustaa tiistaina Moskovaan tapaamaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia. Venäjä on Syyrian hallituksen pääliittolainen.

Syyria on kiistänyt käyttäneensä kemiallisia aseita. Venäjän mukaan Yhdysvallat ei ole esittänyt todisteita siitä, että Syyrialla olisi kemiallisia aseita.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan Syyrian hallinnon vaihdos on yksi Donald Trumpin hallinnon prioriteeteista. Muita prioriteetteja ovat Isisin voittaminen sekä Iranin vaikutuksen vähentäminen Syyriassa.

Venäjä, Iran ja muut Syyrian hallitusta tukevat joukot varoittavat, että Yhdysvaltojen ohjusisku Syyriaan on ylittänyt ”punaiset linjat” ja uudet hyökkäykset johtavat vastatoimiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)