Verkkouutiset

Putin lähetti venäläisiä palkkasotilaita Syyriaan ja Ukrainaan, salasi jättitappiot

Venäjän kerrotaan palkanneen yksityisen sotilasalan yrityksen työntekijöitä taistelutehtäviin Syyriaan ja Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putin on lähettänyt venäläisiä palkkasotilaita taistelemaan Syyriaan ja Ukrainaan, kertoo The Telegraph viitaten riippumattomaan Fontanka-sanomalehteen.

Putinin kerrotaan myös myöntäneen palkkasotilaille kunniamerkkejä ja salanneen heidän tappionsa.

Fontankan julkaiseman tutkimuksen mukaan Venäjä palkkasi yksityisen sotilasalan yrityksen jäseniä taistelutehtäviin Syyriaan ja Ukrainaan.

Putinilla on siten kiistettävissä oleva tapa lähettää taistelujoukkoja molempiin maihin, koska kyse on palkkasotilaista.

Venäjän käyttämän Wagner-nimisen sotilasalan yrityksen palkkalistoilla kerrotaan olevan noin 1 000 palkkasotilasta. Virallisesti yhtiötä ei ole olemassa, koska Venäjän laki kieltää yksityisten sotilasalan yritysten käytön.

Wagner on kuitenkin rekisteröity Argentiinaan, ja yhtiöllä on harjoitusleiri Molkinon kylässä Venäjällä. Samaisessa kylässä on myös Venäjän sotilastiedustelu GRU:n harjoitusalue.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Syyriassa on kuollut vain muutamia aktiivipalveluksessa olevia sotilaita.

Fontankan haastattelemien entisten Wagnerin palkkasotilaiden mukaan heidän yksikkönsä Syyriassa kärsi pelkästään viime vuonna kymmeniä tappioita.

Korkea-arvoisen tiedusteluvirkailijan kerrotaan jakaneen kaatuneille sotureille kuolemanjälkeisiä kunnianosoituksia.

Valokuvat presidentti Putinin allekirjoittamista mitaleista on liitetty Fontankan julkaisemaan kirjoitukseen. Wagnerin palkkasotilaiden mukaan kunniamerkkejä vastaanottaneet soturit kuuluivat heidän yksikköönsä. Muut kuolleet kaatuivat Itä-Ukrainassa vuosina 2014 ja 2015.

Fontakan mukaan Maksim Kolganov-nimisestä Wagnerin palkkasotilaasta on ilmestynyt kuvia, joissa mies oli Luhanskin kaupungissa Itä-Ukrainassa ja Latakian satamassa Syyriassa.

Kolganovin kerrotaan kuolleen 3. helmikuuta Syyriassa ja saaneen urhoollisuusmitalin sen jälkeen.

Toisessa kuvassa Kolganov poseeraa Molkinon harjoitusleirillä.

Fontaka muistuttaa Putinin aikaisemmin puhuneen julkisesti siitä, kuinka Venäjä voisi käyttää yksityisiä sotilasalan yrityksiä suorittaakseen kiistettävissä olevia operaatioita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)