Verkkouutiset

Venäjän sotilaskoneita hajoaa Syyriassa hurjassa tahdissa – ”ei ole yllätys”

Yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden mukaan Venäjällä on vaikeuksia pitää Syyriaan lähettämänsä sotilaskoneet ilmassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Syyriaan lähettämät sotilaskoneet hajoavat nopeassa tahdissa, mikä näyttää vaikuttavan heidän kykyynsä iskeä kohteisiin, arvioi nimettömänä pysyttelevä korkea-arvoinen yhdysvaltalaisvirkamies.

Virkamiehen mukaan lähes kolmasosa Venäjän rynnäkkökoneista ja puolet kuljetuskoneista on jatkuvasti lentokiellossa. Kovat aavikko-olosuhteet rasittavat kalustoa ja miehistöä.

USA Today -lehden mukaan venäläisillä näyttää olevan vaikeuksia sopeutua pölyisiin olosuhteisiin, ja heidän suorittamiensa ilmaiskujen määrä näyttävää hieman vähentyneen.

– Se on hirvittävä määrä ulkomaille lähetetyille joukoille, sanoo Teal Groupin ilmailuanalyytikko Richard Aboulafia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti syyskuun lopussa sotilas- ja kuljetuskoneita, helikoptereita sekä joukkoja Syyrian Latakiassa sijaitsevaan sotilastukikohtaan. Venäjä tukee Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa Syyrian konfliktissa.

– Heillä saattaa olla huonot toimintaohjeet ja riittämätön määrä varaosia sekä huoltohenkilökuntaa, Aboulafia toteaa.

Hänen mukaansa Venäjän kokemattomuus joukkojen lähettämisessä kauas omien rajojen ulkopuolelle saattaa myös vaikuttaa siihen, että koneita on vaikea pitää ilmassa. Venäjällä on sen sijaan kokemusta joukkojen lähettämisestä naapurimaihinsa, kuten Ukrainaan ja Georgiaan.

– Ulkomailla käytävä sotilasoperaatio pyörii todella paljon logistiikan ympärillä. Siinä on pitkälti kyse kokemuksesta. Venäläisillä ei ole paljon kokemusta, Aboulafia kertoo.

Yhdysvaltain ilmavoimien eläkkeellä olevan kenraali David Deptulan mukaan amerikkalaisten hävittäjien valmius taistelualueilla on ollut yli 90 prosenttia.

Hänen mukaansa ei ole yllättävää, että venäläisten hävittäjien valmius on 70 prosenttia, koska venäläisillä ei ole kokemusta joukkojen lähettämisestä kauas ulkomaille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)