Verkkouutiset

”Putin, lopeta Siperian ryöstäminen” – Venäjä pidätti laajempaa autonomiaa ajavia aktivisteja

Poliisi on pidättänyt viime päivien aikana ainakin yhdeksän aktivistia, jotka vaativat laajempaa alueellista autonomiaa Venäjällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aktivistit ovat järjestäneet useita mielenosoituksia laajemman federalismin puolesta. Sunnuntaille suunnitellut marssit kiellettiin Siperiassa ja maan eteläosissa.

Vaikka venäläiset poliitikot ja valtiota lähellä oleva media ovat tukeneet federalisaation kannattajia Itä-Ukrainassa, Venäjän omilla alueilla sitä ei suvaita.

Venäläisaktivistien mukaan hallitus kanavoi paikallishallinnoille budjetoitua rahaa muihin tarkoituksiin ja kiistää aluehallintojen oikeudet, jotka on kirjattu Venäjän federaation perustuslakiin.

Kaksi aktivistia pidätettiin sunnuntaina Jekaterinburgissa järjestetyssä federalisaatiota tukevassa mielenosoituksessa, kertoo The Guardian.

Jekaterinburg sijaitsee Uralvuorten keskiosassa.

Siperian suurimmassa kaupungissa, Novosibirskissa, pidätettiin neljä aktivistia, jotka suunnittelivat mielenosoitusta sunnuntaille.

Ainakin kaksitoista oppositiopuolueisiin kuuluvaa aktivistia järjesti kuitenkin mielenosoituksen federalisaation puolesta toisella torilla Novosibirskissa.

Aktivisteilla oli kylttejä, joissa luki muun muassa ”Putin, lopeta Siperian ryöstäminen!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)