Verkkouutiset

USA vihjaa aseavusta Ukrainalle – Venäjä varoittaa epävakauttavasta tekijästä

Yhdysvaltain varaturvallisuusneuvonantajan mukaan Yhdysvallat harkitsee aseellisen avun toimittamista Ukrainalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä varoitti Yhdysvaltoja torstaina aseiden toimittamisesta Ukrainan hallituksen joukoille, jotka taistelevat Venäjä-mielisiä separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa.

Varoitus tuli vain muutama tunti ennen Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin saapumista Kiovaan.

– Jos Yhdysvallat on muuttanut politiikkaansa (toistaiseksi Yhdysvallat on toimittanut ainoastaan ei-aseellista apua), voimme puhua epävakauttavasta tekijästä, joka voi vaikuttaa vakavalla tavalla alueen voimatasapainoon, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Alexander Lukashevitsh.

Yhdysvaltain hallinnon varaturvallisuusneuvonantaja Tony Blinkenin mukaan USA:n aseapu Ukrainalle voisi pakottaa Venäjän harkitsemaan uudelleen rooliaan Itä-Ukrainassa, kertoo Voice of America.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan hallitusta ei-aseellisella tuella Venäjä-mielisiä separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa. Yhdysvallat ja EU ovat asettaneet Venäjän vastaisia talouspakotteita.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jeffrey Rathke sanoi torstaina, että Yhdysvallat arvioi parasta mahdollista tapaa Ukrainan tukemiseksi. Hänen mukaansa mitään ei ole suljettu pois, ei edes aseellista apua.

”Kantamme aseavun antamiseen ei ole muuttunut. Kaikki on pöydällä, ja olemme yhä sitä mieltä että sotilaallista ratkaisua ei ole. Mutta, Venäjän toimien valossa… tämä on jotain johon meidänpitää perehtyä”, Rathke totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)