Verkkouutiset

USA varautuu Venäjän uhkaan – raskaita panssarivaunuja Norjaan

Raskaat amerikkalaispanssarivaunut korvaavat kuorma-autot ja miehistönkuljetusajoneuvot suurissa varastoissa Keski-Norjassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaluston vaihto johtuu amerikkalaisten saamista kokemuksista Afganistanin ja Irakin sodissa, kertoo Adresseavisen Norjan turvallisuuslähteisiin viitaten.

Amerikkalainen laiva USNS PFC Dewayne T. Williams saapuu Namdalseidiin 10. elokuuta lastinaan raskaita M1A1 Abrams -panssarivaunuja sekä panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja ja maihinnousualuksia.

Lehden mukaan uusi kalusto on modernimpaa ja paremmin panssaroitua kuin aiemmin Keski-Norjassa oleviin vuorihalleihin varastoitu kalusto.

Norjan kansainvälisten suhteiden instituutin tukija Brett Ulriksen uskoo, että uusien amerikkalaistankkien lähettäminen Norjaan kertoo amerikkalaisten pessimistisestä suhtautumisesta Euroopan tapahtumiin.

– Tässä saattaa olla kyse Ukrainan konflikista, Ulriksen sanoo.

Hänen mukaansa Euroopan turvallisuustilanne muuttui, kun Itä-Ukrainan Venäjä-mieliset kapinalliset irtaantuivat Ukrainasta ja Venäjä liitti Krimin itseensä.

– Siitä alkoi uusi aikakausi, jossa hallitusten väliset konfliktit ovat yhä todennäköisempiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)