Verkkouutiset

USA saattaa lähettää aseita Ukrainan hallitukselle

USA:n erikoislähettilään mukaan Ukrainan aseistaminen ei olisi provosoivaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat arvioi parhaillaan mahdollisuutta lähettää aseita joukoille, jotka taistelevat Venäjän tukemia kapinallisia vastaan Ukrainassa, kertoo Ukrainan rauhanprosessia seuraava USA:n erikoislähettiläs Kurt Volker.

Volker kertoo BBC:lle, että Ukrainan hallituksen joukkojen aseistaminen voisi muuttaa Venäjän hallituksen asenteen.

Volkerin mukaan Ukrainan aseistaminen ei olisi provosoivaa.

– Puolustukseen käytettävät aseet, joilla Ukraina voisi puolustaa itseään ja tuhota esimerkiksi panssarivaunuja, itse asiassa auttaisivat lopettamaan Venäjän Ukrainaan kohdistaman uhkailun, Volker sanoo.

– En ennusta sitä, mihin ratkaisuun päädymme aseiden suhteen, mutta mielestäni se ei olisi Venäjän provosoimista tai Ukrainan rohkaisemista.

Volkerin mukaan rauhan aikaansaaminen Itä-Ukrainaan vaatisi uutta, strategista vuoropuhelua Venäjän kanssa.

YK:n mukaan yli 10 000 ihmistä on kuollut keväällä 2014 puhjenneissa Itä-Ukrainan väkivaltaisuuksissa, jotka alkoivat sen jälkeen, kun Venäjä liitti Krimin laittomasti itseensä.

Helmikuussa 2015 sovittu Minskin tulitaukosopimus ei ole pitänyt. Yhdysvaltain ulkoministeriö kehotti viime viikolla Ukrainan kriisin kumpaakin osapuolta noudattamaan rakoilevaa tulitaukoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)