Martin Schulz valittiin Saksan sosiaalidemokraattien liittokansleriehdokkaaksi

Martin Schulz haastaa vaaleissa kristillisdemokraatit ja Angela Merkelin.

  • LKS 20170319   Former European parliament president and candidate for Chancellor of Germany's social democratic SPD party Martin Schulz greets delegates after his speech during the Congress of Germany's Social Democratic Party (SPD) during which he will be elected as its leader and lay out plans for the September general elections, on March 19, 2017 in Berlin. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Tobias Schwarz

    Martin Schulz.

    ()

Saksan sosiaalidemokraatit valitsivat liittokansleriehdokkaakseen Martin Schulzin. Schulz lähtee haastamaan kristillisdemokraattien Angela Merkelin ja on vannonut taistelevansa populismia vastaan viimeiseen saakka.

Berliinin kokouksessa Martin Schulz tuomitsi muun muassa euroskeptikot ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin rasistisen retoriikan, kertoo BBC uutisessaan.

Schulz valittiin puoluekokouksessa ehdokkaaksi yksimielisesti. Samalla hän lähtee johtamaan sosiaalidemokraatteja kohti vaaleja. Schulz on entinen Euroopan parlamentin puheenjohtaja, mitä pidetään miehen parhaana aseena Merkeliä ja kristillisdemokraattista CDU:ta vastaan. Tällä hetkellä sosiaalidemokraatit ovat gallupeissa CDU:ta perässä.

Schulzin mukaan populismin nousun syyt piilevät siinä, että kuilut rikkaiden ja köyhien välillä ovat päässeet kasvamaan liian suuriksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.