Verkkouutiset

”Pakolaisten vastaanottamisella ei ole ylärajaa”

Saksan maahanmuutto- ja pakolaisviraston johtajan mukaan saksalaiset ovat sitoutuneita vastaanottamaan valtavan määrän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan maahanmuutto- ja pakolaisviraston johtaja Manfred Schmidt kertoi Der Spiegelille, että Saksan kapasiteetille vastaanottaa turvapaikanhakijoita ei voi asettaa ylärajaa.

The Local arvelee haastattelun englanninkielisessä käännöksessään, että Schmidtin kommentit aiheuttavat varmasti suuttumusta Saksan poliittisella kentällä.

Saksan odotettaan saavan jopa 800 000 turvapaikkahakemusta vuoden 2015 aikana. Poliisi ja maahanmuuttoa vastustavat mielenosoittajat ottivat yhteen reilu viikko sitten vastaanottokeskuksen edustalla Saksin osavaltiossa Heidenaussa. Maahanmuuttovastaisia mielenilmauksia on nähty myös muualla Saksassa.

Schmidt kertoi olevansa vakuuttunut siitä, että Saksa ja sen kansalaiset ovat valmiita ottamaan näin paljon ihmisiä maahan.

– Saksalaiset ovat valtavan sitoutuneita.

Schmidt teki selväksi, että Saksan vastaanottamien pakolaisten määrä riippuu ulkoisista olosuhteista eikä Berliinissä asetetuista kiintiöistä.

– Vainoa pakenevien ja suojelua tarvitsevien ihmisten vastaanottamiselle ei voi asettaa ylärajaa.

Schmidt uskoo, että hänen johtamansa virasto pärjää kasvaneesta työmäärästä huolimatta, koska Saksaan avataan pian ylimääräisiä virastoja ja virastojen työvoimaa kasvatetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)