Verkkouutiset

Ministerit tylyttävät Ruotsia: ”Tultava toimeen äärilempeän pakolaispolitiikan kanssa”

Ruotsin ja Tanskan välille syttyi sanasota pakolaispolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Morgan Johansson sanoi torstaina, että Ruotsiin Saksasta ja Tanskasta tulevien pakolaisten määrä on niin suuri, että kaikille ei ehkä voida enää taata majoitusta.

– Rajoillemme saapuvat saattavat saada ilmoituksen, että emme pysty järjestämään majoitusta. He voivat siten järjestää majoituksen itse tai palata Saksaan tai Tanskaan, Johansson sanoi tiedotustilaisuudessa, kertoo The Local.

Tanskalaispoliitikot eivät ilahtuneet Johanssonin ilmoituksesta. Tanskassa pakolaisten määrää on pyritty pitämään alhaisena. Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on puolestaan erittäin avointa.

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjbergin mukaan Johanssonin kommentti ei ollut sovelias.

– Ruotsi on asettanut itsensä tähän tilanteeseen tekemällä äärimmäisen lempeää maahanmuuttopolitiikkaa. Pakolaisten ohjaaminen toisiin maihin ei ole ratkaisu. Toivottavasti ruotsalaiset ottavat realistisemman lähestymistavan tilanteeseen, Støjberg sanoi Jyllands-Postenille.

Tanskan ulkoministeri Kristian Jensenin mukaan jokainen maa on valinnut oman tapansa hoitaa pakolaiskriisiä. Ruotsalaiset ovat valinneet omansa ja nyt heidän on tultava toimeen sen kanssa, Jensen totesi TV2:lle.

Ruotsiin odotetaan saapuvan tänä vuonna 190 000 turvapaikanhakijaa. Tanska odottaa vastaanottavansa 20 000 pakolaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)