Verkkouutiset

Ranskan sosialistit kaivamassa populistiehdokasta presidentinvaaleihin

Työväenluokka kokee Ranskassa tulleensa hylätyksi sekä oikealta että vasemmalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskassa kuluvan vuoden huhtikuussa järjestettävät presidentinvaalit pitävät sisällään merkittävän päätöksen koko Euroopan kannalta. Jyräävätkö oikeistopopulistit, vai nähdäänkö Ranskassa Eurooppa-mielisten voitto? Ehdolle ovat tällä hetkellä asettuneet keskustaoikeiston François Fillon ja oikeistopopulistisen kansallisen rintaman Marine Le Pen.

Kansallisen rintaman vastavoimaksi ollaankin nyt sosialistien toimesta kaivamassa yllätysehdokasta. Ehdokkaaksi voi nousta Euroopalle vielä toistaiseksi melko tuntematon Benoît Hamon. Ehdokas valitaan sosialistien esivaalin jälkeen, jonk ensimmäinen kierros järjestetään ensi sunnuntaina.

49-vuotiasta Hamonia voidaan pitää esivaalien mustana hevosena, samoin kuten Bernie Sandersia Yhdysvalloissa. Parissa viikossa hän on noussut suuren yleisön tietoisuuteen ja vakavasti otettavaksi ehdokaskandidaatiksi.

Hamonin antikapitalistinen vaaliohjelma kannattaa muun muassa perustuloa, kansanäänestyksiä ja kannabiksen laillistamista. Sosialistit tavoittelevat Hamonin kautta oikeistopopulistien voittamista toisenlaisella populismilla.

Marine Le Penin johtama kansallinen rintama on Ranskassa onnistunut vastaamaan suuren työväenluokan tyytymättömyyteen. Työväenluokka tuntee tulleensa hylätyksi sekä oikealta että vasemmalta. Samaan ongelmaan on puuttumassa nyt myös Benoît Hamon.

Aiheesta uutisoi The Guardian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)