Verkkouutiset

Ranskan rajat kiinni, Pariisissa kirjastot ja kuntosalit on suljettu

Ranskan presidentti François Hollande on julistanut maassa hätätilan ja sanoo Ranskan sulkevan rajansa terrori-iskujen seurauksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan ulkoministeriön mukaan lentokentät jäävät auki, mutta turvatarkastuksia lisätään. Jotkut lento-yhtiöt, kuten American Airlines, aikovat keskeyttää lennot Pariisiin.

The Guardianin mukaan monet lentoyhtiöt, kuten Delta ja Air France KLM Royal Dutch Airlines toimivat normaalisti.

Junayhteydet jatkavat normaalisti. Eurostarin mukaan junavuorot Britannian ja Ranskan välillä kulkevat normaalisti lauantaina, mutta ne matkustajat, jotka eivät halua matkustaa, voisivat vaihtaa lippunsa.

Hätätila on julistettu koko maahan ja Pariisin asukkaita on pyydetty pysymään kodeissaan. Viranomaiset ovat sulkeneet kaikki julkiset tilat. Koulut, yliopistot, museot, kirjastot, kuntosalit, uima-altaat ja markkinat pysyvät suljettuina lauantaina.

Presidentti François Hollande kuvaili terrori-iskuja barbaariseksi puhuessaan tuhoisan iskun kohteena olleen Bataclan -konserttisalin edessä.

– Aiomme johtaa (joukkomme) sotaan, josta tulee armoton. Koska terroristit pystyvät toteuttamaan tällaisia julmuuksia, he voivat olla varmoja siitä, että he kohtaavat määrätietoisen ja yhdistyneen Ranskan, joka on horjumaton, vaikka tänään ilmaiseekin surua, Hollande sanoi.

François Hollande oli itse terrori-iskujen tapahtuma-aikaan Stade de France-jalkapallostadionilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)