Verkkouutiset

Pohjois-Korea uhkailee naapuriaan: Kostamme arvaamattomalla tavalla

Pohjois-Korea uhkaa Etelä-Koreaa kostotoimenpiteillä viime sunnuntaina maiden rajalla sattuneen yhteenoton jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea varoitti jatkavansa partiointia, joka johti molemminpuoliseen laukausten vaihtoon maiden välisellä rajalla sunnuntaina.

– Jatkamme partiointitoimia maarajan läheisyydessä…Jos Etelä-Korea jatkaa provosoimistaan, otamme käyttöön arvaamattomat kostotoimenpiteet, käy ilmi Koreoiden sotilasneuvotteluihin osallistuvan Pohjois-Korean korkean edustajan viestistä.

Etelä-Korea vastasi turvautuneensa ”oikeutettuihin toimiin” vastatessaan Pohjois-Korean maarajaloukkaukseen ja ”provokatiivisiin toimiin”, kertoo NK News viitaten eteläkorealaisiin medialähteisiin.

Pohjois- ja Etelä-Korean sotilaat tulittivat toisiaan sunnuntaina Korean demilitarisoidulla vyöhykkeellä Pajussa, Gyeonggin maakunnassa. Kumpikaan osapuoli ei ole raportoinut tappioista.

Kyseessä on jo toinen laukausten vaihtoon johtanut yhteenotto reilun viikon sisällä demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

Korean demilitarisoitu vyöhyke on Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla sijaitseva 250 kilometriä pitkä ja neljä kilometriä leveä vyöhyke, joka jakaa Korean niemimaan kahtia.

Edellinen yhteenotto tapahtui 10. lokakuuta Yencheonissa, Gyeonggin maakunnassa, kun Pohjois-Korea tulitti tykistöllä Etelä-Koreasta lähetettyjä ilmapalloja, jotka sisälsivät Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia paheksuvia lentolehtisiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)