Verkkouutiset

924, 49, 14, 76, 418… – mitä ihmeen koodiviestejä Pohjois-Korea lähettää maailmalle?

Pohjois-Korean kerrotaan käyttävän kylmän sodan aikaista tapaa välittää informaatiota kentällä oleville agenteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean hallinnon uskotaan ohjailevan Etelä-Koreassa olevia agenttejaan salakoodeja sisältävien radiolähetysten avulla, kertoo Daily Mail.

Pjongjangilaisen propaganda-aseman viikonloppuna lähettämässä koodatussa viestissä ohjeistettiin ”21. tutkimusryhmän jäseniä tarkistamaan matematiikan tehtävänsä”.

Sen jälkeen lähetyksessä lueteltiin numerosarjoja. Etelä-Koreassa olevien pohjoiskorealaisvakoojien uskotaan purkavan koodit, jotka sisältävät uusia käskyjä.

– Sivulla 924 numero 49, sivulla 14 numero 76, sivulla 418 numero 37, lähetyksessä lueteltiin.

Viestintätapa on sama, jota kylmän sodan aikana käytettiin informaation välittämiseksi kentällä oleville agenteille. Agenteilla oli koodikirjat, joita käytettiin viestien avaamiseen.

Koreoiden välit ovat edelleen kireät, eikä maiden välillä ole vieläkään varsinaista rauhansopimusta Korean sodan jälkeen.

Jännitteet kansainvälisellä tasolla ovat nousseet, kun Pohjois-Korea laukaisi maanantaina neljä ballistista ohjusta Japaninmereen ja Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam salamurhattiin myrkyttämällä Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa hieman yli kaksi viikkoa sitten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)