Verkkouutiset

Kokonainen ikäluokka aliravittu, Pohjois-Korean asevoimat supistuvat rajusti

Pohjoiskorealaisten lähteiden mukaan maan asevoimien pieneneminen on väistämätöntä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean armeija on kotiuttanut suuren määrän sotilaitaan viime kesäkuun alun jälkeen, kertoo Radio Free Asia.

Yanggangin maakunnassa olevan lähteen mukaan suurin osa alueen sotilaista on lähetetty kotiin osana laajempaa Korean kansanarmeijan pienentämistä 5. kesäkuuta ja 10. heinäkuuta välisenä aikana tänä vuonna.

Lähteen mukaan kotiutukset ovat viivästyneet 19. heinäkuuta järjestettyjen paikallisvaalien vuoksi. Hiljattain kotiutetut sotilaat kertoivat lähteelle, että lisää sotilaita vapautetaan asepalveluksesta vaalien jälkeen.

Kesä- ja heinäkuun välisenä aikana kotiutettiin ainoastaan jalkaväkeen kuuluvia sotilaita. Vaalien jälkeen kotiutetaan vain yli 30-vuotiaita sotilaita, jotka siirtyvät huolto- ja rakennustehtäviin. Teknikkoja tai spesialisteja ei kotiuteta.

Hamgyongin maakunnasta kotoisin oleva kotiutettu sotilas kertoo, että käynnissä oleva asevoimien supistaminen on ennennäkemätön maata hallitsevan Kim Jong-unin aikana. Kim astui valtaan vuonna 2012.

Sotilaan mukaan vuoden 2012 jälkeen Pohjois-Korea jopa lopetti 27-vuotiaiden miesten kotiuttamisen heidän suoritettuaan vähintään 10 vuoden asepalveluksen lukion jälkeen.

Hän katsoo, että hiljattain tehty päätös yli 30-vuotiaiden sotilaiden kotiuttamisesta vahvistaa vaaditun palvelusajan pidentyneen ainakin 13 vuoteen.

Sotilas kertoo, että palvelusajan pidentymisestä huolimatta Pohjois-Korean asevoimat pienenee väistämättä, koska vuosien 1994–98 ”suuren nälänhädän” aikana syntyneistä palvelusiässä olevista ihmisistä vain harva läpäisee asevoimien fyysisen kokeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)