Verkkouutiset

Iskeekö Pohjois-Korea Havaijille? ”Ei pidä jäädä odottamaan”

Asiantuntijan mukaan USA:n pitää välittömästi päivittää kehitteillä oleva ohjuspuolustusjärjestelmänsä kuntoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain pitäisi päivittää ohjuspuolustusjärjestelmiänsä Tyynellämerellä, koska Pohjois-Korealla voi pian olla kyky hyökätä Havaijille ja tuhota Yhdysvaltain sotilastukikohtia. Näin arvioi Institute for the Analysis of Global Security -tutkimuslaitoksessa työskentelevä politiikan tutkija Ariel Cohen.

Yhdysvalloilla on maalle sijoitettuja ohjustentorjuntaohjuksia Kaliforniassa ja Alaskassa Havaijin puolustamista varten.

Cohenin mukaan nämä ohjukset eivät kuitenkaan pysty kunnolla puolustamaan Yhdysvaltain aluetta Tyynellämerellä Pohjois-Korean mannerten välistä ballistista ohjusta vastaan.

Amerikkalaisvirkamiehet uskovat, että Pohjois-Korea saa lähitulevaisuudessa rakennetuksi mannerten välisen ballistisen ohjuksen.

Havaijilla sijaitsevassa Yhdysvaltain laivaston tukikohdassa kehitellään Aegis Ashore -ohjuspuolustusjärjestelmä.

Cohenin mukaan puolustusministeriön pitäisi välittömästi päivittää mantereelle sijoitettu Aegis Ashore, jotta Yhdysvallat kykenee puolustautumaan mahdollista Pohjois-Korean aggressiota vastaan.

– Kansallisesta turvallisuudesta vastaavien johtajien mukaan USA:n pitää lähteä siitä, että Pohjois-Korealla on pian kyky iskeä mannerten välisillä ballistisilla ohjuksilla. Ja tällä alalla ”pian” voi tarkoittaa 5-10 vuodessa, ellei aiemmin, Ariel Cohen sanoo Washington Free Beacon -uutissivustolle.

– Kysymys kuuluu, pitääkö meidän odottaa, kunnes Pohjois-Korea tekee onnistuneen ohjuslaukaisun tietääksemme, että heillä on kyky siihen. Vastaus kuuluu, että ei.

Hänen mielestään Havaijin Aegis Ashore ja sota-alusten Aegis-ohjuspuolustusjärjestelmät voisivat suojata Havaijin saaria ja länsirannikkoa Pohjois-Korean mahdollisia ohjushyökkäyksiä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)