Verkkouutiset

ISIS:n pommirekka räjähtää videolla palasiksi, ohjus pamahti suoraan maaliin

Britannian ja Yhdysvaltain erikoisjoukkojen kerrotaan osallistuneen Mosulin taisteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kurdien Pshmerga-joukot räjäyttävät videolla Isisin räjähteillä lastaaman ajoneuvon lähellä Mosulin patoa Pohjois-Irakissa, kertoo The Guardian.

The Guardianin mukaan välikohtauksessa ei syntynyt kuolonuhreja. Videolla näkyy selvästi, kuinka kurditaistelijoiden laukaisema ohjus lentää suoraan maaliinsa räjäyttäen sen kappaleiksi.

Mosulin takaisinvaltaus Isisiltä alkoi maanantaina. Hallituksen joukot etenevät Mosulia kohti etelästä, kurdijoukot Irakin idästä ja pohjoisesta.

Irakilaislähteiden mukaan Mosulin takaisinvaltaus etenee nopeasti. Irakin pääministeri kertoi torstaina etenemisen olleen odotettua nopeampaa.

Kurdien Peshmerga-joukot ja Hallituksen eliittisotilaat aloittivat torstaina nopean etenemisen jihadistien puolustuslinjojen läpi kohti Mosulia.

Hyökkäykseen osallistuu satoja panssaroituja ajoneuvoja ja panssarivaunuja. Tarkoituksena on ajaa Isisi-jihadistit ulos Mosulin pohjois- ja koillispuolella olevista kylistä.

Myös Britannian ja Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaita on osallistunut hyökkäykseen.

Isis valtasi Mosulin kesäkuussa 2014. Mosul on jihadistien viimeinen merkittävä tukikohta Irakissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)