Verkkouutiset

Turvapaikanhakijat Ruotsin majoitustilasta: Kuin vankila, auttakaa meitä

Pakolaissuojana Ruotsin Malmössä toimivassa messuhallissa on kurjat olot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin tilat turvapaikanhakijoille ovat täynnä eikä lisää hevin löydy. Ruotsin viranomaiset arvioivat, että maahan saapuu tänä vuonna yhteensä 190 000 turvapaikanhakijaa.

Basim Salim, 40, pakeni Irakista kolmen tyttärensä kanssa. Hän kertoo Aftonbladetille, kuinka Malmön messuhallin olot ovat ”täysin epäinhimilliset”.

– Pyydän auttakaa meitä täällä. Me olemme olleet täällä kolme yötä, emmekä kestä enää. Osa ihmisistä on ollut täällä jo viisi yötä. Tämä ei todellakaan ole hyvä paikka lapsille. Kaikki täällä olevat ovat vihaisia ja haluavat pois. Paikka on kuin vankila, Salim toteaa.

Tukholmasta Malmöön lähetetty poliisimies kirjoitti Facebook-sivullaan, kuinka hänellä oli vaikeuksia hengittää pakolaissuojaksi muutetun messuhallin sisällä.

Halliin on sijoitettu lähes 1 000 pakolaista, uutisoi Expressen.

– Silmiä ja nenää kirveltää ja ne kutiavat. Terveysviranomaiset ovat vetäneet hallissa työskennelleet sairaanhoitajat pois, koska se ei ole asianmukainen työpaikka, poliisimies kirjoitti.

Poliisimiehen mukaan kuumeisten lasten täytyy nukkua lattialle asetettujen pahvinpalasten päällä.

– Onnellisia lapsia, surullisia lapsia, 40 asteen kuumeessa olevia lapsia, jotka eivät saa ruokaa eivätkä lääkkeitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)