Verkkouutiset

Presidentit Niinistö ja Ahtisaari osallistuvat Mandelan muistotilaisuuteen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa Nelson Mandelan muistotilaisuuteen ensi tiistaina, kertoo presidentin kanslian tiedote.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Martti Ahtisaari osallistuu muistotilaisuuteen kansainvälisen the Elders -järjestön kautta, vahvistaa Yle.

Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan hautajaisiin on tulossa arvovieraita ympäri maailmaa. Etelä-Afrikan hallituksen mukaan yli 60 valtion päämiestä tai hallituksen jäsentä on ilmoittanut osallistuvansa joko muistotilaisuuteen tai hautajaisiin, kertoo BBC.

Yhdysvalloista hautajaisiin osallistuu kolme presidenttiparia: nykyinen presidentti Barack Obama Michelle-puolisonsa kanssa sekä George W. Bush ja Bill Clinton puolisoineen.

Tiistain muistotilaisuus pidetään jalkapallostadionilla Johannesburgissa. Soweton urheilustadionille odotetaan 80 000 vierasta. Mandelan ruumis on esillä keskiviikosta perjantaihin Etelä-Afrikan pääkaupungissa Pretoriassa. Mandela haudataan 15.12. kotikyläänsä Qunuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)