Verkkouutiset

Yli 15 000 marssijaa kunnioitti murhatun Boris Nemtsovin muistoa

Boris Nemtsov tunnettiin Vladimir Putinin kritisoijana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuhannet marssijat kansoittivat sunnuntaina Moskovan ja muiden Venäjän kaupunkien katuja. Oppositiojohtaja Boris Nemtsov ammuttiin tasan kaksi vuotta sitten Punaisen torin lähistöllä Moskovassa.

Oikeudenkäynnit Nemtsovin murhan selvittämiseksi ovat edelleen käynnissä. Epäiltynä on yhteensä viisi henkilöä. Nemtsov tunnettiin kärkkäänä Vladimir Putinin kritisoijana. Monet pelkäävät, ettei ampujaa saada koskaan vastuuseen teosta.

Pääkaupungissa Moskovassa poliisi ilmoitti 5 000 mielenosoittajasta. Kaiken kaikkiaan marsseille arvioidaan kuitenkin osallistuneen peräti 15 200 henkilöä. Heidän joukossaan oli myös nimekkäitä oppositiojohtajia. Heistä yksi oli Venäjän entinen pääministeri Mihail Kasjanov.

– Tällä marssilla on kaksi tarkoitusta. Ensiksi haluamme muistaa Boris Nemtsovia, joka tapettiin julmasti aivan Kremlin ulkopuolella. Toiseksi haluamme edistää Venäjän tietä oikeaksi demokraattiseksi valtioksi, Kasjanov sanoi.

Vain hieman tämän jälkeen tuntematon mies heitti Kasjanovin kasvoille mustetta. Poliisi pidätti tekijän ja vei tämän pois paikalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)