Verkkouutiset

Vieraan vallan agentiksi määritelty Levada-laitos: Venäjästä uhkaa tulla köyhien ja aggressiivisten maa

Riippumattoman Levada-tutkimuslaitoksen johtaja on huolissaan maansa kehityksestä, kertoo Meduza.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itsenäistä tutkimuslaitos Levadaa johtavan Lev Gudkovin mukaan Venäjää uhkaa muuttuminen maaksi, jota asuttaa ”köyhä ja aggressiivinen väestö, joka lohduttaa itseään kansallisen ylivertaisuuden ja eksklusiivisuuden harhalla”.

Gudkov on huolissaan Venäjän viranomaisten mielivallasta ja yhteyksien rajoittamisesta muun muassa ulkomaisten tiedemiesten kanssa.

Venäjän kansalaisyhteiskunnan alasajo johtaa hänen mukaansa pysähtyneisyyteen, kehitystä eteenpäin viemään kykenevien voimien ehtymiseen ja moraaliseen, älylliseen sekä sosiaaliseen apatiaan.

Levada on itsenäinen venäläinen mielipidemittauksia tekevä ja yhteiskunnallisia asioita tutkiva organisaatio, joka lisättiin tällä viikolla Venäjän hallituksen listalle niin sanottuna ”vieraan vallan agenttina”.

Päätös herätti maailmalla runsaasti huomiota. Venäjä on rajoittanut monien kansainvälisten ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestöjen toimintaa tuomitsemalla niitä vieraan vallan agenteiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)