Verkkouutiset

Venäjällä raivostuttiin Kursk-turmapelistä – ”ehkä voimme tehdä joukkomurhapelin”

Puolalainen peliyhtiö kehittelee videopeliä Venäjän laivaston historian pahimmasta onnettomuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä nettikäyttäjät ovat raivoissaan pian valmistuvasta puolalaisesta videopelistä. Se perustuu Venäjän laivaston pahimpaan sukellusveneonnettomuuteen, ydinsukellusvene Kurskin uppoamiseen vuonna 2000.

Puolalaisen videopeliyhtiö Jujubeen peli on kehittelyvaiheessa. Yhtiö julkaisi pelistä videotrailerin YouTubessa.

Trailerissa kaksi venäläistä merimiestä kuolee sukellusveneen torpedohuoneessa.

KURSK-pelissä pelaajan pitää pyrkiä pakenemaan sukellusveneestä sen jälkeen, kun torpedohuoneessa tapahtunut räjähdys on rampauttanut aluksen, joka on vajonnut merenpohjaan.

– KURSK-peli on tarkoitettu ilman muuta aikuisille, jotka etsivät ainutlaatuista ja elokuvallista kokemusta, kertoo The Moscow Times viitaten Jujubeen toimitusjohtaja Michal Stepienin lausuntoon yhtiön tiedotteessa.

Oscar II -luokan ydinsukellusvene upposi 12. elokuuta 2000 torpedo-osastojen räjähdyksen seurauksena Barentsinmerellä. Kurskin kaikki 118 miehistön jäsentä menehtyivät onnettomuudessa.

YouTube-käyttäjä Aleksei Kolesnikov kirjoitti trailerista yhteisöpalvelun kommenttikenttään, että samaa logiikkaa käyttäen voitaisiin tehdä peli New Yorkissa vuonna 2001 tapahtuneista WTC-iskuista.

HakujinTrue-nimimerkillä kirjoittava käyttäjä totesi venäjäksi, että pelintekijät ovat “menettäneet järkensä”.

– Ehkä voimme tehdä Katyn-nimisen pelin: ammu puolalainen upseeri, käyttäjä kirjoitti viitaten Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu NKVD:n vuonna 1940 toteuttamaan Puolan armeijan upseereiden joukkomurhaan Katynin kylässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)