Verkkouutiset

Video: Venäjän mellakkapoliisi ratsasi tv-aseman Krimillä – ”tataarit halutaan vaientaa”

Viranomaiset ovat kohdistaneet Krimin tataareihin erilaisia toimia sen jälkeen, kun Venäjä liitti alueen laittomasti itseensä viime maaliskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naamioituneet tutkijat ja mellakkapoliisit ratsasivat maanantaina Krimin ainoan tataarinkielisen televisioaseman, kertoo uutissivusto ViceNews.

Viranomaiset ovat kohdistaneet Krimin tataareihin erilaisia toimia sen jälkeen, kun Venäjä liitti alueen laittomasti itseensä viime maaliskuussa. Tataareja on muun muassa pidätetty ja karkotettu useiden ratsioiden ohella.

– Luulen, että ratsia liittyy kanavamme objektiiviseen uutisointiin. Me emme kannata hallintoa, mutta emme myöskään vastusta sitä. Käsittelemme päivän polttavia teemoja. Hei eivät pidä siitä, että me emme ole hallintoa myötäilevä kanava, sanoo ATR-aseman pääjohtaja Elzara Islyamova.

Noin 50 viranomaista käänsi aseman toimistotilat ympäri ja kävi läpi henkilökunnan tavarat. Viranomaiset myös ottivat mukaansa useita dokumentteja.

Video näyttää (katso alhaalla), kuinka noin 20 naamioitunutta mellakkapoliisia astuu Kalashnikov-rynnäkkökiväärien kanssa aseman pihalle ja asettuu vartioimaan porttia tutkijoiden kierrellessä toimistotiloissa.

Viranomaiset kertoivat ATR:lle, että ratsiassa oli tarkoitus takavarikoida materiaalia rikostutkimusta varten. Viranomaiset tutkivat kahden vanhemman tataarin kuolemaa viime helmikuussa järjestetyssä mielenosoituksessa.

Tuhannet Ukraina-mieliset aktivistit, joista suurin osa oli Krimin tataareja, kerääntyivät 26. helmikuuta vastamielenosoitukseen Venäjä-mielisiä mielensoittajia vastaan Krimin parlamenttitalon edustalla. Seuraavana päivänä asemiehet ottivat rakennuksen haltuun, ja parlamentti hajotti hallituksen.

Islyamova ja Krimin tataari-aktivistit epäilevät, että ratsian tarkoituksena oli pelotella etnistä ryhmää, koska asema on jo luovuttanut viranomaisille tietonsa helmikuun mielenosoituksesta.

Nadji Femi on Krimin tataari ja journalisti. Hän on huolissaan, että turvallisuusviranomaiset käyttävät dokumentteja ja videoita helmikuun mielenosoituksista tunnistaakseen ja rankaistakseen mielenosoittajia.

– Ratsialle on todennäköisesti monia syitä, mutta yksi syy on journalistien ja tataarien pelottelu, jotta he pitäisivät matalaa profiilia.

Krimin sisäministeriön edustajat ohjasivat kaikki tapaukseen liittyvät kysymykset Venäjän sisäministeriölle. ViceNews ei onnistunut saamaan kommenttia asiasta.

Krimin tataareja on noin 300 000, joka on noin 13 prosenttia koko väestöstä. Tataarit ovat etninen muslimivähemmistö, joka pääosin vastustaa Krimin uutta venäläishallitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)