Verkkouutiset

Asiantuntija HS:lle: Kreikka voi estää Venäjä-pakotteet, jos se ei saa velkahelpotuksia

Kreikan uusi hallitus saattaa käyttää Venäjän-vastaisia pakotteita vipuna, kun se yrittää suostutella muita euromaita antamaan sille velkahelpotuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikka saattaa jopa estää uudet Venäjän-pakotteet, jos sille ei anneta liekaa velkaneuvotteluissa, arvioi tunnettu kreikkalainen poliittinen kommentaattori

– Jos Kreikka ei saa velka-asiassa periksi tai helpotusta kulukuriohjelmaan, niin kyllä, he voivat estää pakotteiden kiristämisen”, sano Helsingin Sanomien haastattelema Stelios Kouloglou.

EU:n ulkoministerit kokoontuvat torstaina iltapäivällä Brysseliin keskustelemaan uusista Venäjä-pakotteista. Järeitä lisäpakotteita ei tiettävästi ole luvassa, mutta virkamieslähteiden mukaan sanktiolistalle on tulossa uusia nimiä. Kokous päätettiin kutsua koolle viime viikonloppuna Ukrainan Mariupoliin tehdyn hyökkäyksen jälkeen.

Julkisuuteen vuotaneiden päätöslauselmaluonnosten mukaan ministerit aikovat sopia myös maaliskuussa umpeutuvien sanktioiden jatkosta ainakin puolella vuodella.

Kreikan kanta Venäjän-vastaisiin pakotteisiin ei ole selvä. Koska EU-maiden on hyväksyttävä pakotteiden kiristäminen yksimielisesti, Kreikka voi vastustuksellaan estää sen.

Lue myös:

Syriza pudotti pommin – ”Kreikka ei hyväksy EU:n Venäjän tuomitsevaa lausuntoa”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)