Verkkouutiset

Kreikassa halutaan loppu perättömille huhuille – siirtolaisia johdetaan harhaan

Kreikan siirtolaisviraston tiedottajan mukaan osa huhujen levittäjistä haluaa todellisuudessa vain auttaa hädänalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikassa on huolestuttu siirtolaisjoukkojen keskuudessa kulovalkean tavoin leviävistä perättömistä huhuista, jotka saavat aikaan paikoin hengenvaarallisiakin massailmiöitä. Yksiselitteistä syytä huhujen leviämiselle ei näytä olevan.

”Kuitenkin, osa ihmisistä pelaa pakolaisten ja jopa maan kustannuksella”, sanoo tiedottaja Giorgos Kyritsis Ekathimerini-lehden mukaan.

Huhut ovat muun muassa saaneet toiveikkaat siirtolaiset liikkeelle Kreikan pohjoisrajalla odottaessaan turhaan rajan avautumista.

Kaksi viikkoa sitten Makedonian joukot estivät satojen siirtolaisten rajanylityksen joella. Tässä yhteydessä kolme afgaania menetti henkensä.

”On vaikea, mutta tarpeellinen tehtävä puuttua vastuuttomien huhujen ja disinformaation levittämiseen kurjissa oloissa ja kovan paineen alla elävien ihmisten, kuten Idomenin pakolaisten keskuuteen”, Kyritsis toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)