Verkkouutiset

Lippu laskeutui, järjestön Etelä-Carolina -boikotti päättyi

Keskeinen kansalaisoikeusjärjestö on päättänyt 15-vuotisen boikottinsa, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ns. konfederaation lippu on nyt poistettu Etelä-Carolinan osavaltion poliittisen johdon rakennuksen pihapiiristä. The National Association for the Advancement of Colored People oli boikotoinut lipun vuoksi muun muassa osavaltioon kohdistuvaa turismia kritisoidakseen lipun käyttöä. Järjestö päätti boikotin poistamisesta päivää lipun lähdön jälkeen.

Lippu poistettiin, kun yhdeksän ihmistä Charlestonin kaupungissa ampuneesta nuorukaisesta levisi kuvia kyseisen lipun kanssa. Tämä herätti Yhdysvalloissa keskustelua lipun käytöstä ja sen symboliikasta.

Yhdysvaltain sisällissodan aikana 1860-luvulla konfederaation lippu oli etelävaltioiden eli Amerikan valtioliiton, konfederaation symboli. Monet näkevät sen edelleen orjuuden ja rasismin symbolina.

Toisaalta joillekin lippu edustaa ”dixie-perinnettä” ja kapinallisuutta ilman selkeää poliittista latausta.

Sadat ihmiset kokoontuivat seuraamaan lipun laskemista. BBC:n mukaan kaikki eivät malttaneet odottaa seremonian alkamista, vaan huusivat jo ennen sitä kehotuksia ottaa lippu alas.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)