Verkkouutiset

Salamurhattua Kim Jong-namia oli pyydetty johtamaan pakolaishallitusta

Pohjoiskorealainen ihmisoikeusjärjestö houkutteli Kim Jong-namia suunnitteilla olevan pakolaishallituksen johtajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopassa ja Yhdysvalloissa asuvat pohjoiskorealaiset loikkarit pyysivät moneen kertaan hiljattain salamurhattua Kim Jong-namia toimimaan suunnitellun pakolaishallituksen johtajana, kertoo The Korea Times.

Kim Jong-namin sanotaan kuitenkin torjuneen tarjouksen.

– Hän oli huolissaan siitä, että tarjouksen vastaanottaminen ei edistäisi vallan periytymisen lopettamista Pohjois-Korean patriarkaalisessa yhteiskunnassa, nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo.

Lähteen mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un saattoi murhauttaa velipuolensa Kim Jong-namin, koska epäili hänen liittyvän Pohjois-Korean hallinnon kaatamiseen tähtäävään pakolaishallitukseen.

Lontoossa vaikuttava International North Korean Association for Human Rights and Democracy -ihmisoikeusjärjestö oli mukana houkuttelemassa Kim Jong-namia mukaan.

Yhdistyksen pääsihteeri Kim Joo-il kertoo ottaneensa yhteyttä Kim Jong-namiin säännöllisesti asian tiimoilta ennen yhteyden menettämistä viime kesäkuussa.

Yhdistys suunnitteli etsivänsä Kim Jong-namin uudelleen ja pyytävänsä häntä johtamaan pakolaishallitusta huhtikuulle suunnitellussa konferenssissa.

Kim Jong-nam, 45, kuoli viime viikon maanantaina, kun kaksi naista kävi hänen kimppuunsa Kuala Lumpurin lentokentällä. Naisten epäillään myrkyttäneen Kimin pyyhkimällä hänen kasvojaan tappavalla myrkyllä. Kim oli matkustamassa Malesiasta Macaoon.

Malesian poliisi epäilee kaikkiaan viiden pohjoiskorealaisen osallistuneen Kimin surmaamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)