Verkkouutiset

Päivittäin jogurttia tai jäätelöä syövät saattavat sairastua diabetekseen muita harvemmin

Maitotuotteita paljon käyttävät saattavat säästyä tyypin 2 diabetekselta hieman todennäköisemmin kuin maitotuotteita vierastavat, selviää tuoreesta tutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivittäin jogurttia tai jäätelöä syövät saattavat sairastua tyypin 2 diabetekseen hieman muita harvemmin. Mahdollisesti myös jotkin muut maitotuotteet vaikuttavat diabetesriskiin, mutta yhteydet ovat heikkoja, tuore tutkimus osoittaa.

Maitotuotteiden ja tyypin 2 diabeteksen yhteyksiä on tarkasteltu monissa tutkimuksissa, mutta tulokset ovat olleet hyvin ristiriitaisia. Nyt julkaistut tulokset perustuvat 22 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin.

Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 580 000 henkilöä, joista 43 000 sairasti tyypin 2 diabetesta, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Analyysin perusteella maitotuotteita paljon käyttävät saattavat säästyä tyypin 2 diabetekselta hieman todennäköisemmin kuin maitotuotteita vierastavat, mutta yhteys ei ole kovin vahva. Tulokset olivat selkeämmät, kun tutkijat analysoivat eri tuotteita erikseen. Tällöin jogurttia tai jäätelöä päivittäin syövien sairastumisriski havaittiin 14–19 prosenttia pienemmäksi kuin niitä vain harvoin syövien.

Tutkijoiden havainnot viittaavat siihen, että säännöllisesti maitotuotteita käyttävät saattavat sairastua tyypin 2 diabetekseen hieman epätodennäköisemmin kuin henkilöt, jotka eivät käytä maitoa.

On kuitenkin todennäköistä, että monet muutkin seikat ovat vaikuttaneet tutkimuksissa havaittuihin yhteyksiin, ja siksi maitotuotteiden todellista vaikutusta diabetesriskiin on vaikea määrittää.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)