Verkkouutiset

ISIS-loikkari paljastaa: Näin jihadistit väijyvät ulkomaalaisnuoria

Isiksellä kerrotaan olevan hyvin rakennettu propagandakoneisto, joka kykenee kohdistamaan toimensa haavoittuvaisiin nuoriin psykologisia keinoja hyväksi käyttäen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islamilaisen valtion jättänyt korkea-arvoinen naiskomentaja pakeni hiljattain Syyriasta ja kertoi Sky Newsille terroristijärjestön toiminnasta.

Um Asmah-nimisen naisen mukaan hänen tehtäviinsä kuului muun muassa Isiksen riveihin liittyneiden ulkomaalaisten vastaanottaminen ja tavoille opettaminen.

Sky News onnistui paikantamaan Isiksen propagandakeskuksen, joka on Rakkan kaupungissa sijaitseva internet-kahvila.

Jihadistien ulkomaalaistaistelijat työskentelevät keskuksessa vuoroissa, jotka on sovitettu yhteen eri aikavyöhykkeiden kanssa. Siten työntekijät voivat käyttää vaikutusvaltaansa eri kansallisuuksiin.

Um Asmahin mukaan Isiksellä on hyvin rakennettu propagandakoneisto, joka kykenee kohdistamaan toimensa haavoittuvaisiin nuoriin psykologisia keinoja hyväksi käyttäen.

– Isis ei ole tyhmä. Heillä on koulutettuja ihmisiä, jotka osaavat vaikuttaa ihmisten psyykeen. Heillä on keinoja ihmisten ja erityisesti ulkomaalaisten houkuttelemiseksi.

– Isis kykenee manipuloimaan nuoria. Jos he pystyvät vakuuttamaan ulkomaalaisia, arabien ja syyrialaisten vakuuttaminen on vielä helpompaa.

Um Asmahin sukulaiset ovat korkea-arvoisia Isis-komentajia. Nainen kertoo, kuinka ulkomaalaistaistelijat tuodaan Rakkaan ja opetetaan taistelemaan Syyriassa ja Irakissa.

Hänen mukaansa ulkomaalaistaistelijoita lähetetään myös takaisin Eurooppaan tekemään terroristihyökkäyksiä.

Um Asmah korostaa, että suurin osa koulutuksesta tapahtuu Syyriassa, mutta taistelijoita koulutetaan mahdollisesti myös Euroopassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)