Verkkouutiset

ISIS:n käsikranaattilennokit saatiin kuriin erikoiskoneella – nyt edetään nopeasti

USA:n uusi ase estää jihadistien tappavat lennokki-iskut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaisjoukot ovat tuoneet erityisiä häirintälaitteita Länsi-Mosuliin tehdäkseen Isisin miehittämättömät lennokit toimintakyvyttömiksi, kertoo kurdien Rudaw-uutissivusto.

– Amerikkalaiset ovat tuoneet erittäin kehittyneen koneen Mosulin länsirannalle. Se on kuin suuri ajoneuvo. Isis ei pysty lähettämään enää ainuttakaan lennokkia taivaalle, kertoo Irakiin erikoisjoukkojen kenraalimajuri Najim al-Jabbouri.

Jihadistit ovat aseistaneet kauppojen hyllyiltä hankkimansa lennokit muun muassa käsikranaateilla ja iskeneet eteneviä irakilaisjoukkoja vastaan sen jälkeen, kun Mosulin operaation toinen vaihe käynnistyi viime joulukuun lopussa.

Muun muassa lennokki-iskujen kerrotaan hidastaneen irakilaisjoukkojen etenemistä. Uusien häirintälaitteiden avulla lennokki-iskut ovat irakilaiskomentajien mukaan hiljalleen loppuneet kokonaan.

– Ongelma on täysin ratkaistu, sanoo erikoisjoukkojen kenraaliluutnantti Abdul Ghani al-Assadi.

Isisiä vastaan taistelevan Yhdysvaltain johtaman kansainvälisen koalition tiedottajan mukaan jihadistien lennokkeja vastaan käytettävä laite on niin sanottu häirintälähetin. Hän korostaa, että Isisin kyky iskeä lennokeilla on vähentynyt huomattavasti ja Irakilaisjoukot etenevät nyt nopeasti.

Kyseinen ase häiritsee lennokin ja sitä etäältä ohjaavan henkilön välillä kulkevia radioaaltoja. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Mosulin vapautusoperaatio aloitettiin viime lokakuussa. Irakin armeijan joukot valtasivat Itä-Mosulin tammikuussa ja aloittivat hyökkäyksen Länsi-Mosulin valtaamiseksi helmikuussa. Irakilaisjoukot ovat tunkeutuneet syvälle Isisin hallitsemiin Mosulin kaupungin länsiosiin

Irakin joukot ovat vallanneet tärkeitä virastoja ja hallintorakennuksia lähestyen koko ajan Mosulin vanhaa kaupunkia, jossa uskotaan olevan satoja tuhansia siviilejä jihadistien loukussa

Mosul on viimeinen suuri kaupunki, jota Isis pitää Irakissa hallussaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)