Verkkouutiset

”Ajoneuvo syöksyy täyttä vauhtia vääräuskoisten väkijoukkoon murskaten heidän kehonsa”

ISIS kehottaa ottamaan mallia ja hyökkäämään perinteistä kiitospäivän paraatia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis on julkaissut yksityiskohtaiset ohjeet siitä, kuinka kuorma-autoja ja rekkoja voidaan käyttää joukkotuhoaseina. Isisin mukaan New Yorkin perinteinen kiitospäivän paraati olisi ”erinomainen kohde”.

Isis toteaa englanninkielisessä Rumiyah-aikakauslehdessään, että kuka tahansa voi aiheuttaa ajoneuvolla jopa enemmän tuhoa kuin tavallinen sotilas. Asiasta uutisoi New York Post.

– Sellaisessa hyökkäyksessä ajoneuvo syöksyy täyttä vauhtia vääräuskoisten väkijoukkoon murskaten heidän kehonsa vahvalla rungollaan ja jättäen jälkeensä verilöylyn, Rumiyahin artikkelissa todetaan.

Lehden mukaan tavallinen kuorma-auto tai auto ei todennäköisesti herätä epäilyjä.

– Vaikka moottoriajoneuvo on olennainen osa jokapäiväistä elämää, hyvin harvat ihmiset ymmärtävät sen kyvyn aiheuttaa suuria tappioita, jos sitä käytetään ennalta suunnitellulla tavalla, artikkelissa selostetaan.

Artikkelin kerrotaan olevan suunnattu yksin toimiville jihadisteille. Artikkelissa on kuva New Yorkissa järjestettävästä perinteisestä kiitospäivän paraatista. Kuvatekstissä paraatin kerrotaan olevan ”erinomainen kohde”. Kiitospäivää vietetään Yhdysvalloissa 24. marraskuuta.

Artikkelissa muistutettiin Nizzan iskusta heinäkuussa, jolloin Mohamed Lahouaiej Bouhlel ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon Ranskan Nizzassa. Iskussa kuoli 85 ihmistä ja useita satoja loukkaantui. Ihmiset olivat kerääntyneet katsomaan Ranskan kansallispäivän kunniaksi järjestettyä ilotulitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)