Verkkouutiset

Eliittisotilaat surmasivat suuren ISIS-joukon, jihadisteille jättitappiot

Isis teki rajun vastahyökkäyksen Fallujan kaupunkiin tunkeutuneita irakilaisjoukkoja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain johtaman kansainvälisen koalition tukemat Irakin hallituksen joukot hyökkäsivät maanantaina Fallujan kaupunkiin, jota Isis pitää hallussaan.

Suuri joukko Isis-jihadisteja teki tiistaina vastahyökkäyksen ja hyökkäsi irakilaisjoukkojen kimppuun sotilaiden edettyä Nuaimiyan esikaupungin läpi, kertoo BBC .

Irakilaisjoukkojen kerrotaan lyöneen jihadistien hyökkäyksen, mutta kärsineen myös tappioita.

Isisin vastahyökkäykseen sanotaan osallistuneen noin 100 jihadistia, joista 75 surmattiin.

Jihadistien käyttämästä aseistuksesta liikkuu ristiriitaista tietoa.

Eräiden raporttien mukaan Isis ei käyttänyt itsemurha-ajoneuvoja. Sen sijaan Irakin erikoisjoukkojen upseereiden mukaan Isis lähetti kuusi räjähtein lastattua ajoneuvoa, joista yksikään ei osunut maaliinsa.

Isisin kerrotaan käyttäneen myös tarkka-ampujia ja tunneleita hyökkäyksessään.

Avustustyöntekijät ovat erittäin huolissaan Fallujaniin loukkuun jääneistä siviileistä, joita kerrotaan olevan noin 50 000.

BBC:n kirjeenvaihtaja Jim Muirin mukaan siviilien tilanne on tukala. Falluja on ollut piiritettynä yhdeksän kuukauden ajan. Lääkkeistä ja ruoasta on ollut pula. Nyt siviilit uhkaavat jäädä laajan hyökkäyksen ja taistelujen jalkoihin.

Isisiä ajetaan nurkkaan myös Pohjois-Irakissa. Peshmerga-joukot ilmoittivat sunnuntaina aloittaneena hyökkäykset Isisin hallitsemaa Mosulin kaupunkia vastaan. Mosul on Irakin toiseksi suurin kaupunki. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Pohjois-Irakin Mosul ja noin 40 kilometriä pääkaupungista Bagdadista sijaitseva Falluja ovat Isisin viimeisiä vahvoja tukikohtia Irakissa.

Isis on menettänyt Irakissa ja Syyriassa paljon alueita ja kaupunkeja, kuten Ramadin, Tikritin, Baijin, Sinjarin ja Palmyran.

Mosul on kuitenkin näitä kaupunkeja tärkeämpi Isisille sen koon vuoksi. Eri arvioiden mukaan Isisin hallitseman alueen väestöstä neljännes tai jopa kolmannes asuu Mosulissa. Isisin hallitsemalla alueella Irakissa ja Syyriassa asuu arviolta 5-6 miljoonaa ihmistä.

Mosulin menetys olisi siten kova arvovaltatappio Isisille. Mosul on viimeinen suurkaupunki, jota jihadistit pitävät hallussaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)