Verkkouutiset

ISIS-johdolta paloi päreet – hautasi kymmenittäin omiaan elävältä

Isisin uskotaan teloittaneen kymmenittäin omia jihadistejaan, joiden väitetään paenneen taisteluita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isisin kerrotaan haudanneen kymmenittäin omia jihadistejaan elävältä, koska terroristit kieltäytyivät taistelemasta Irakin hallituksen joukkoja vastaan.

Jihadistien sanotaan paenneen ennen taisteluita Irakin hallituksen yrittäessä vallata Isisille menettämiään alueita takaisin Pohjois-Irakissa sijaitsevassa Niniven maakunnassa.

Isisn teloittamien jihadistien määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Uutissivusto ABNA:n mukaan ainakin 35 jihadistin kerrotaan saaneen surmansa. Iraqi News -verkkojulkaisu kertoo, että 45 jihadistia haudattiin elävältä. Teloitettuja jihadisteja syytettiin pakenemisesta rintamalta.

Nimettömän lähteen mukaan teloitukset tapahtuivat Qayyarahin kaupungin lähellä. Kaupunki sijaitsee 60 kilometriä Isisin hallitseman Mosulin eteläpuolella.

Toien nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan Isis hautasi jäsenensä yhteen hautaan.

Arabienkielisen median mukaan Isis teloitti maanantaina jihadistejaan myös Anbarin maakunnassa Länsi-Irakissa. Teloitettuja syytettiin pakenemisesta rintamalta.

Useiden jihadistien kerrotaan paenneen Isisin riveistä viime aikoina. Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut ja terrorismin vastaisten maajoukkojen hyökkäykset ovat harventaneet Isisin rivejä Irakissa ja Syyriassa ja ajaneet terroristiryhmän taloudellisesti ahtaalle.

Yhdysvaltain johtaman koalition tukemat irakilais- ja kurdijoukot aloittivat hyökkäyksen Niniven maakunnassa viime maaliskuussa. Tarkoituksena on vallata Isisin hallussaan pitämä Mosul takaisin. Isis valtasi Mosulin kesällä 2014.

Liittouman ilmaiskut ovat surmanneet useita Isis-johatajia viime kuukausien aikana Irakissa. Irakilaias- ja kurdijoukot ovat nyt noin 50 kilometrin päässä Mosulista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)