Verkkouutiset

Loikannut ISIS-pomo: Saimme Turkista aselähetyksiä

Abu Khaledin mukaan Turkki ei tehnyt mitään estääkseen Isiksen taistelijoiden kulkua Turkin ja Syyrian välisen rajan yli Kobanen piirityksen aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The Daily Beast haastatteli Istanbulissa ISIS:n entistä jäsentä juttusarjassaan. Abu Khaled (nimi muutettu) työskenteli aikaisemmin niin kutsutun Islamilaisen valtion tiedustelupalvelun ”sisäisestä turvallisuudesta” vastaavalla osastolla ja kenttäkomentajana.

Abu Khaled osallistui Kobanen taisteluihin Pohjois-Syyriassa. Hänen mielestään on huomionarvoista, kuinka jihadistit kulkivat Kobanen piirityksen aikana mielensä mukaan Syyrian ja Turkin välisen rajan yli. Hänen mukaansa Nato-maa Turkki ei tehnyt käytännössä mitään estääkseen tätä.

– En tiedä, millainen Isiksen ja Turkin suhde on. Kobanen taisteluiden aikana Turkista saapui aselähetyksiä jihadisteille. Tähän asti vakavasti haavoittuneet ovat menneet Turkkiin. He ajavat partansa, leikkavat hiuksensa ja menevät sairaalaan. Joku näytti minulle kuvia Kobanessa. Isiksen miehet syövät McSonald’sin ranskalaisia ja hampurilaisia. Mistä he saivat ne? Turkista.

Isis ja kurdijoukot taistelivat kuukausien ajan strategisesti tärkeästä Kobanen kaupungista. Yhdysvaltain tukemat kurdijoukot saivat kaupungin haltuunsa tämän vuoden alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)