Verkkouutiset

ISIS suunnittelee uudenlaisia iskuja Euroopassa: Varoitus kemiallisista aseista

Isis uhkaa Eurooppaa, vaikka jihadistit lyötäisiin Irakissa ja Syyriassa, selviää tuoreesta raportista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis muuttaa taktiikkaansa tehdäkseen lähitulevaisuudessa uudenlaisia terrori-iskuja Euroopassa, selviää Europolin tuoreesta raportista.

Jihadistien kerrotaan harkitsevan autopommien, kemiallisten aseiden ja muiden keinojen käyttämistä maksimoidakseen uhrien lukumäärän. Isis ei ole toistaiseksi turvautunut näihin keinoihin.

Raportin mukaan Isis vaihtaa toimintatapojaan, koska jihadisteja ollaan ajamassa ulos tukikohdistaan Irakissa ja Syyriassa.

– Nämä ihmiset on koulutettu käyttämään räjähteitä ja käsituliaseita ja heidät on aivopesty jihadisti-ideologian mukaisesti, toteaa EU:n johtava terrorismin vastainen virkamies Gilles de Kerchove Europolin tiedotteessa.

Raportin arvion mukaan Euroopassa on jo useita kymmeniä Isisin johtamia jihadisteja, jotka kykenevät tekemään terrori-iskuja.

Europol varoittaa myös niin sanotuista yksinäisistä susista, jotka ovat terroristeja ilman suoraa yhteyttä Isisiin.

Isisin verisin isku tapahtui Pariisissa viime vuoden marraskuussa. Iskussa kuoli 130 ihmistä. Viime maaliskuussa Isis iski Brysselissä tappaen 32 ihmistä.

Pariisiin ja Brysseliin iskeneillä terroristeilla oli suora yhteys Isisiin ja heidät lähetettiin Syyriasta. Terroristien veriteot tänä kesänä Ranskassa, Belgiassa ja Saksassa olivat puolestaan yksinäisten susien tekemiä.

Raportin mukaan Isis halusi käyttää autopommeja Pariisissa ja Brysselissä. Poliisin toiminta pakotti jihadistit muuttamaan suunnitelmiaan, ja iskut tehtiin räjähdevöillä ja ampumalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)