Verkkouutiset

Sateenvarjovallankumous laajenee

Hong Kongin kaduille on virrannut tuhansia ihmisiä lisää osoittamaan mieltään Kiinan kontrollia vastaan
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiistai oli Hong Kongissa kohtuullisen rauhallinen päivä, mutta iltaa kohden keskustan alkoi virrata lisää ihmisiä, kertoo BBC.

Keskiviikkona Kiinassa vietetään kansallista juhlapäivää kommunistisen Kiinan perustamisen kunniaksi. Mielenosoittajat odottavat, että juuri kommunistisen Kiinan vuosipäivänä kaduille saapuu tähän mennessä eniten ihmisiä osoittamaan mieltään.

Hong Kongin keskustassa kymmenettuhannet ovat osoittaneet mieltään ja estäneet liikenteen ja kaupan sunnuntaista lähtien tapahtumissa, joita on alettu kutsua nimellä sateenvarjovallankumous. Mielenosoittajat ovat käyttäneet sateenvarjoja paitsi sateelta, myös kyynelkaasulta ja pippurisumutteelta suojautumiseen.

Protestiliike Hong Kongissa alkoi, kun Kiinan kansantasavalta ilmoitti elo-syyskuun vaihteessa, että Kiina aikoisi pidättää päätösvaltansa siinä, ketkä pääsevät ehdokkaiksi Hong Kongin hallinnollisen johtajan vaaleissa vuonna 2017.

Viime viikonloppuna mielenosoitukset kiihtyivät, ja poliisi vastasi kyynelkaasulla ja pippurisumutteella.

Mielenosoittajat vaativat vapaita vaaleja sekä nykyisen hallinnollisen johtajan Leung Chun-Yingin eroa. Leung on vaatinut mielenosoittajia palaamaan koteihinsa.

Hong Kong siirtyi vuonna 1997 Isolta-Britannialta Kiinalle, mutta se säilytti laajan itsehallinnon ja kansalaisoikeudet verrattuna kommunistiseen Kiinaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)