Verkkouutiset

Ranskan presidentti: Venäjän pakotteet poistettava, jos edistystä tapahtuu

Ranskan presidentti François Hollanden mielestä Venäjälle Krimin itseensä liittämisen jälkeen asetetut pakotteet on lopetettava, jos edistystä tapahtuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos Venäjällä on kriisi, se ei välttämättä ole hyvä asia Euroopalle. En kannata pahimman mahdollisen tilanteen politiikkaa. Mielestäni pakotteiden täytyy nyt loppua. Ne täytyy poistaa, jos edistystä tapahtuu. Jos edistystä ei tapahdu, ne jäävät, Ranskan presidentti François Hollande sanoi tänään aamulla France Interin kaksituntisessa haastattelussa.

Hollande haluaa jatkaa vuoropuhelua Venäjän kanssa ja hän ottaa vastaan kutsun saapua Astanassa Kazakstanissa 15. tammikuuta pidettävään Ukrainaa koskevaan kansainväliseen kokoukseen, johon on kutsuttu Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Hollande.

Hollande vaatii kuitenkin, että asiassa on tapahduttava uutta edistystä, jotta kokoukseen kannattaa osallistua.

– Tärkeintä on, että Putinille täytyy puhua selvästi. Hänelle täytyy sanoa, mitä me haluamme ja mitä me emme halua. Hänen itsensä täytyy ymmärtää lopettaa. Hän maksaa siitä jo kovan hinnan, Hollande sanoi.

Hollanden haastattelusta kertoivat muun muassa Le Figaro ja Libération.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)