Verkkouutiset

Helikopterit iskivät asemiin – irakilaisjoukot vyöryvät ISIS:n kimppuun

Irakilaisjoukot avasivat kaksi uutta rintamaa Isisiä vastaan Mosulissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin asevoimien helikopterit ovat hyökänneet Isisin asemiin Itä-Mosulissa, jossa Irakin erikoisjoukot ja jiahdistit ovat ottaneet rajusti yhteen, kertoo kurdien Rudaw-uutissivusto.

Irakin armeija, erikoisjoukot ja liittovaltion poliisijoukot aloittivat Mosulin operaation toisen vaiheen torstaina, todetaan Yhdysvaltain johtaman kansainvälisen koalition tiedotteessa.

Irakin armeija etenee kohti Mosulin keskustaa pohjoisesta, erikoisjoukot idästä ja poliisijoukot etelästä. Hyökkäysjoukko avasi kaksi uutta rintamaa Mosulissa.

Eteneminen kohti Mosulin keskustaa oli hetken aikaa pysähdyksissä joulukuussa. Operaatio Mosulin takaisinvaltaamiseksi Isisiltä aloitettiin 17. lokakuuta.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi kertoi tiistaina, että terroristijärjestö Isisin eliminointi Mosulista vaatii vielä kolme kuukautta lisää aikaa.

Mosulissa käydään hitaasti etenevää asutuskeskustaistelua. Jihadistit ovat aiheuttaneet Irakin erikoisjoukoille kovia tappioita.

Eteneminen on hidasta, koska irakilaisjoukot pyrkivät välttämään siviiliuhreja. Mosulissa on edelleen paljon siviilejä.

Irakin hallituksen joukot johtavat Mosulin operaatiota, johon osallistuu myös hallituksen eliittisotilaita, kurdien Peshmerga-joukkoja ja shiiataistelijoita. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen koalitio tukee hyökkäysjoukkoa ilmaiskuin.

Isis valtasi Mosulin kesällä 2014. Mosul on viimeinen merkittävä kaupunki Irakissa, jota Isis pitää hallinnassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)