Verkkouutiset

Eva: Suurimmat kasvukeskukset ovat kehittyvissä maissa – Eurooppa ja Suomi jäävät kauas kärjestä

Metropolialueet tuottavat jo puolet koko maailman arvonlisäyksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan raportti Kasvun keskukset osoittaa, että maailman suurimmat kasvukeskukset löytyvät kehittyvisä maista. Maailman 20 eniten arvonlisää ja työllisyyttä kasvattavista metropoleista 12 löytyy Kiinasta.

Euroopasta nopean talouskasvun listalle nousevat vain Budapest ja Istambul. Budapestin kasvua selittää sen rooli koko Unkarin talousmoottorina ja tiiviinä raideliikenteen solmukohtana. Muualla yksittäisiä suuria kasvukeskittymiä ovat Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai ja Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur.

Kehittyvissä maissa talouskasvu nojaa voimakkaasti kasvavaan teollisuuteen. Jälkiteollisten maiden, kuten Euroopan maiden kasvu puolestaan on palveluvetoista ja hitaampaa. Olennaisia tekijöitä kasvun taustalla ovat sekä koulutetun työvoiman, että luonnonvarojen saatavuus.

Evan raportista selviää myös, että tyypillisesti kasvukeskuksessa kasvu on selvästi voimakkaampaa kuin koko valtiossa. Huomionarvoista on myös se, että vuonna 2014 maailman 300 suurinta metropolialuetta tuottivat lähes puolet koko maailman arvonlisäyksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)