Verkkouutiset

Britannian pääministeri: Maahanmuuttajille tukia vasta neljän työvuoden jälkeen

Britannian pääministeri David Cameron haluaa rajoittaa EU:sta Britanniaan suuntautuvaa maahanmuuttoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionista Britanniaan tulevien maahanmuuttajien on työskenneltävä Britanniassa vähintään neljä vuotta ennen kuin he voivat hakea työtulojen lisäksi maksettavia sosiaalietuuksia, sanoi Britannian pääministeri David Cameron perjantaina pitämässään puheessa.

Cameron aikoo linjata maahanmuuttosääntöihin haluamistaan muutoksista. Cameron sanoo olevansa valmis johtamaan maansa ulos EU:sta, jos hän ei saa tahtoaan läpi.

Britanniassa uskotaan olevan yli 300 000 EU-alueelta tullutta maahanmuuttajaa, jotka hakevat matalapalkkaisille myönnettäviä verovähennyksiä.

Sosiaalietuuksien maksamisen lopettaminen vähentäisi EU-alueelta tulevien matalapalkkaisten maahanmuuttajien tuloja, minkä seurauksena maahanmuuttajien palkat olisivat lähempänä kotimaidensa palkkatasoa ja kannustimet Britanniaan muuttamiseksi vähenisivät, kertoo The Guardian.

Lehden mukaan Cameronin ehdotus työttömyysetuuksien vähentämiseksi ei ole tehokas, koska EU-alueelta tulevat maahanmuuttajat tulevat Britanniaan töihin eivätkä ”etuusturisteiksi”.

– Ihmiset haluavat maahanmuuton kuriin. Minä ymmärrän sen. Ihmiset eivät halua rajatonta maahanmuuttoa eivätkä he halua maahanmuuton loppumista. He haluavat hallittua maahanmuuttoa, ja he ovat oikeassa, Cameron sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)