Verkkouutiset

David Cameron: Perheen yhdistäminen vaikeutuu kielikokeen reputtaneilta

Britannian pääministeri David Cameronin mukaan jatkossa puolisoidensa luokse Britanniaan pyrkivien aviopuolisoiden kielitaidon kehittymistä seurataan tarkemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian maahanmuuttomääräysten mukaan puolisoiden kielitaidon kehittymistä aiotaan seurata lokakuusta eteenpäin tekemällä kielitaitotestejä kahden ja puolen vuoden oleskelun jälkeen.

Cameronin mukaan ”hallitus ja viranomaiset eivät voi taata, että maahanmuuttajat voivat jäädä, jos kielitaito ei parane”.

– Maahamme saapuvilla on myös velvollisuuksia, Cameron sanoi BBC:lle.

BBC:n mukaan hallitus ei pyri siihen, että kielikokeen reputtaneet ihmiset karkotettaisiin maasta automaattisesti. Kielikokeet ovat jatkossa kuitenkin yksi tekijä päätettäessä henkilön oikeudesta jäädä maahan.

Cameronin keskusta-oikeistolainen hallitus julkisti maanantaina 26 miljoonan euron suuruisen rahaston, jonka varat on suunnattu Britanniassa asuvien musliminaisten kielitaidon parantamiseen.

Cameronin mukaan kielitaidon kohentamisella pyritään rakentamaan yhtenäisempi kansakunta ja maa.

Pääministerin mukaan osa muslimiyhteisöjen miehistä edistää naisten eristämistä estämällä heitä oppimista englannin kieltä.

– Englannin oppiminen tekee ihmisistä vastustuskykyisempiä Isiksen viesteille, Cameron totesi.

– En väitä, että englannin kielen osaamattomuudella ja terroristiksi ryhtymisellä on syy-seuraussuhde. Mutta jos henkilö ei osaa puhua englantia, hän ei kykene integroitumaan. Siten oman identiteetin ymmärtäminen on haasteellista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)