Verkkouutiset

Uusi paljastus: Britannialla vakoilukeskus keskellä Berliiniä

Uusien tietojen mukaan Britannialla on Berliinin suurlähetystössään salainen vakoilukeskus, jonka avulla salakuunnellaan Saksan valtionjohtoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston entisen työntekijän Edward Snowdenin paljastamat asiakirjat osoittavat, että Britannian tiedustelupalvelulla (GCHQ) on vakoilukeskuksia diplomaattirakennuksissaan ympäri maailmaa. Niiden avulla kerätään tietoja kohdemaassa.

Yhdysvaltalainen vakoilukeskus, joka toimi maan suurlähetystössä Berliinissä, on tiettävästi suljettu viime viikolla. Yhdysvallat pyrkii rajoittamaan syntynyttä vahinkoa sen ja Saksan välisille suhteille sen jälkeen, kun NSA:n asiakirjat paljastivat Yhdysvaltojen salakuunnelleen Saksan liittokansleri Angela Merkelin puheluita.

NSA-asiakirjojen mukaan Britannialla on oma vakoilu- ja salakuuntelukeskus suurlähetystössään, joka sijaitsee aivan Saksan liittopäivätalon ja liittokanslerin kanslian kupeessa.

– Jos GCHQ:lla on vakoilukeskus Britannian suurlähetystön katolla, niin virasto kohdistaa toimintansa poliitikkoihin ja toimittajiin, sanoo Independentin haastattelema Saksan vihreiden kansanedustaja Jan Albrecht.

Independent yritti tavoittaa Britannian pääministerin David Cameronin kommenttia varten. Pääministerin tiedotuksesta vastaava henkilö vastasi ainoastaan:

– Emme kommentoi tiedustelukysymyksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)