Verkkouutiset

Ruotsalaisraportti maalaa karuja skenaarioita Itämerelle – sotilaallisia toimia, kyberhyökkäyksiä, uhkavaatimus puolueettomuudesta…

Ruotsalaiset esitettävät erilaisia skenaarioita Itämeren alueella mahdollisesti syntyvästä kriisistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhden esitetyn skenaarion mukaan Venäjä voisi testata Naton puolustuskykyä Baltiassa. Tähän voisi liittyä toinen konflikti, jonka tarkoituksena olisi harhauttaen sitoa voimavaroja muualle.

Myös Gotlanti ja Ahvenanmaa olisivat potentiaalisia operaatioiden kohteita, eikä laajamittaista voimankäyttöä Suomea ja Ruotsia vastaan suljeta pois.

Raportissa uskotaan, että konfliktitilanteessa Suomi ja Ruotsi toimisivat yhdessä Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Toisaalta kirjoittavat toteavat, että konfliktin alkaessa Venäjä voisi esittää maille uhkavaatimuksen Suomelle ja Ruotsille vaatien näitä pysymään puolueettomina.

Tällaiseen painostukseen voitaisiin yhdistää kyberhyökkäyksiä esimerkiksi sähköverkkoihin. Kylminä kuukausina tämä aiheuttaisi suurimman vahingon.

Venäjä voisi myös esimerkiksi järjestää levottomuuksia Karjalassa ja syyttää niistä Suomea.

Raportin ovat valmistaneet Ruotsin kuninkaallisen sotatieteiden akatemian jäsen Johan Wiktorin ja Blue Instituten johtaja Benjamin Ståhlin.

Suomessa asiasta kertoi muun muassa Iltalehti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)